tisdag, september 05, 2006

Blog Schmog

Läste lite blog schmog i morse och såg filmen office space igår kväll. Detta resulterade i att någon del av min hjärna drog en paralell mellan bloggare Jobs och den trötte systemvetaren i office space, Peter Gibbons.

Gibbons säger följande till sin hypnotisör som hans otrogna flickvän har tvingat honom att besöka:

So I was sitting in my cubicle today and I realized that ever since I started working, every single day in my life has been worse than the day before it. So that means that every single day that you see me, is the worst day of my life.

Gibbons hypnotisör drabbas av en hjärtattack under Gibbons hypnos vilket medför att Gibbons aldrig vaknar ur hypnosen vilket i sin tur medför att han slutar bry sig om sitt jobb och sin chef. När han av en händelse är på kontoret för att skriva upp ett telefonnummer till en servitris han bjudit ut, kallas han in till ett möte med två konsulter som ska effektivisera kontoret. Konsulterna ber Gibbons gå igenom en vanlig arbetsdag:

Well, I generally come in at least 15 minutes late. I use the side door, that way Lundbergh can’t see me. And after that I sort of space out for about an hour.

Uh? Space out?

Yeah, I just stare at my desk. But it looks like I’m working. I do that for probably another hour after lunch too. I would say in a given week, I probably only do about 15 minutes of real actual work.


Gibbons beskrivna rutiner ovan är alltså före hypnosen - efter hypnosen är han knappt på kontoret. Han har lixom bestämt sig för att sluta gå. Nu är det ju möjligt att den här jämförelsen med Jobs är missledande. Varje ny dag för Jobs är kanske inte alls den värsta dagen i hans liv och vi som är skattebetalare får väl ändå hoppas att det jobbas på mer än 15 minuter i veckan.

Oavsett huruvida jämförelsen är oriktig eller inte känns det som att det finns ett visst missnöje i Jobsens arbetsplats och arbetsupggifter. Det som då är viktigt för Jobs och för att undvika kvällslöpet "AMS-anställd löpte amok på kontor - sköt 11 medarbetare," är att hitta ljuspunkter i vardagen. Dagens blog schmog innehöll en sådan ljuspunkt:

Idag var iallafall inte helt värdelöst för mötesledaren var en snygg tjej, så jag kunde sitta och titta på henne medan jag kittlade mig i gommen med tungan för att inte somna.

Grip tag och håll om dessa halmstrån min vän. Ta ledigt i gråa februari och möt mig på Nya Zeeland!

Här har du ytterligare en ljuspunkt. Will Ferrel's Get off the Shed! Se till att mongo-Adam är borta och spela Get off the Shed.

3 Comments:

At 10:41 em, Blogger Jobs said...

Det verkar ju vara rätt mycket fest där borta, och vi i FFF är oroliga för dig. Visst är det kul att du har det fint, men vi vill inte ha hem en spillra från USA. Under tiden så har vi funderat på att välja in Liaminho i FFF på din plats. Han är redan starkare än dig i armarna och vi ser mycket positivt på hans utveckling.

I övrigt så skulle det vara trevligt om du presenterade alla viktiga karaktärer i dina historier från Texas i en speciell post, kanske med bild på alla. Jag hänger liksom inte med bland alla namn, detta är värre än Bröderna Karamazov.

 
At 8:22 em, Anonymous Anonym said...

Nu har ryktet även nått MMM angående Glenne´s förfall i staterna. Inte bara den mäktige Liaminho har nu en större överarmsomkrets än Glenne utan även herr Gem har glidit förbi!
Herr Gem finns för övrigt att beskåda i sin starkaste pose "krabban" på Blog Schmog".

 
At 7:01 fm, Blogger Jens said...

Det är inte första gången jobs och lund orerar osanningar men undertecknad tackar för underhållningen.

Det bör väl rapporteras att min utveckling har börjat peka uppåt igen efter att ha lämnat FFF. Inte så konstigt med tanke på att två tredjedelar av FFF är två tredjedelar av månaden antingen sjuka, skadade eller upptagna med blöjbyten.

För övrigt lund, är det inte lite pinsamt att Herr Gem redan har kralligare vader än dig?

 

Skicka en kommentar

<< Home