torsdag, september 28, 2006

Find refuge in Jesus!

Jag gillar onsdagar för då får jag besöka Baptisternas studentcenter. Baptister är en av alla tusen olika sorters protestantiska församlingar som finns här. Metodister och Lutheraner är två andra. Därtill finns det oxå den lite mer allmänna kristna gruppen som är till för alla, och så på andra sidan protestanterna hittar vi ju oxå katolikerna. Jag gillar baptisterna.

Varje onsdag bjuder dom på lunch och oftast är det riktigt bra krubb. Idag var det kyckling tex. Medans man äter får man samtidigt lyssna på en halvkorpulent snubbe som berättar hur Jesus kan rädda dig om du har problem eller mår dåligt. Den här liraren försöker köra nån form av stå-upp predikan när han går igång. Han pratar lite sådär semibögigt med långa vokaler här och där och med en tendens till bebisröst. I början var han lite småkul men nu känns det mest som upprepning. Idag var ämnet ytlighet och klädstil och han hittade en passage i någon bok i nya testamentet som förklarade att skönhet och godhet finns på insidan. Kläder representerar inte vem man är, tror jag hans poäng var. Någonstans mitt i det talet fick judarna en känga pga omskärelsen men jag var för ofokuserad för att kunna återberätta några detaljer kring det. Jag satt just då i andra tankar; När är det egentligen läge att backa och har jag gjort mig förtjänt av två kakor till kaffet?

För övrigt gör baptisterna jävligt gott kaffe och gott kaffe är det ont om i Texas. Den lätt överviktiga mannen avslutade med att pitcha intensivt för morgonkvällen då någonting stort verkade vara på gång. Hans röst blev överdrivet entusiastisk och jag tror han använde frasen "det här får ni inte missa!" Vad får vi inte missa?, tänkte jag nyfiket. Men det saken handlade om var bara någon trött bönestund med baptisterna. Jag blev inte så besviken som man kan tro för han har kört samma avslut varje gång. Egentligen, i bakhuvudet, så visste jag att han skulle promota den där bönestunden igen, men jag blev lite carried away i hans entusiasm. Trodde, nu j-vlar blir det värsta röjarskivan med liveband, gratis öl, bbq, wet t-shity contest etc. Jaja, får hoppas jag inte går på den igen.

Jag tror jag tidigare har berättat att ingen klarar av att uttala mitt namn korrekt här. Två olika personer har försökt stava mitt namn utan att ha sett det. Resultat: Yanz och Yantz !?!?!?

Dagens fråga: På bordet med alla kakor i bapistcentret fanns en ny skylt idag. Den sade: Two cookies per person, please. Jag lade lite smidigt två kakor på min tallrik men när jag hämtade mitt kaffe tog jag en till. Kommer Gud straffa mig?

9 Comments:

At 7:49 em, Anonymous Anonym said...

E dom här baptist besöken frivilliga....eller har nått släppt i hjärnan på dig???

säg att du heter Boris...så löser det sig....Forza CfC!!!

 
At 8:23 em, Anonymous Anonym said...

Fan va kul. Ser framför mig gratis-glenn skina upp på morgonen när han river av tisdagslappen från almanackan och ser att det är onsdag.
Tjiiiiihooo! Baptistkakor!
Skulle va kul att se dig med mat runt mungiporna svullandes mat för att plötsligt titta upp och sluta tugga, och sträcka så där på huvet som man gör när man hör något intressant, för att sen höra den där baptistgubben bubbla på om jesus igen när du egentligen vill höra om inoljade nakna latino beach brudar, då sjunker du tillbaks och fortsätter smacka...

 
At 8:25 em, Anonymous Anonym said...

Har du sagt till den där gubben att "din kropp är ditt tempel" och att det är nyttigt att hata sin kropp för att nå resultat på gymmet?

 
At 1:05 fm, Blogger Jens said...

Broder - G R A T I S M A T ! om du inte begrep det.

Pata - Din bild är helt korrekt.

Nej, jag har glömt bort mina egna mantran. Tack för att du påminde mig. Nu ska jag börja hata min kropp igen så det blir lite resultat.

 
At 10:59 fm, Anonymous Anonym said...

du är värd all världens kakor, jag vet...så länge magen inte säger ifrån

 
At 1:14 em, Anonymous Anonym said...

Börjar ana oråd för de gånger lille Glenn beger sig till kyrkan handlar det om blåa korvar, ångest eller nyår. Så har det i alla fall sett ut tidigare men jag är jätteglad om lille Glenn med glädje kan gå i kyrkan för att umgås och äta kakor.

 
At 1:26 em, Anonymous Anonym said...

Har precis talat med Joakim. Är därför aningen orolig över den bild Joakim ger då han säger att hans egen person glöms bort. Han känner att det hela tiden bara talas om "bröderna" eller tom ibland "tvillingarna" från Sverige.
Jocke uttryckte därför en önskan om att du tar för dig lite mer och inte blir så fäst vid Jocke. Försök vara lite mer självständig så ska det här gå bra.
Blev också mycket glad och framförallt rörd när han berättade om "my home town" pjäsen ni planerar. Joakim talade om hur han går in för rollen som globen. vad vill du göra för en roll?
Har du fått något smeknamn ännu? Brorsan var både stolt och nöjd med sitt nya GH (giant head).
På återhörande.

 
At 9:34 em, Blogger Jobs said...

Svaret på dagens fråga är att Gud kommer straffa dog, men inte för kakstölden, utan för allt annat skit du har gjort. Du kan väl inte gå runt och tro att du inför Gud varit oskyldig fram tills att du stal en av hans kakor.
Personligen skulle jag aldrig våga äta kakor från dem, vem vet vad de gjort med dem.

Jag tycker dessutom att amerikanare verkar puckade som inte kan uttala ditt namn, men du får hoppas att du hittar någon med Engelska eller Irländska rtter, de lär väl kunna uttala Glen utan problem.

 
At 8:59 fm, Anonymous Anonym said...

Hej Jens.
Uppdatering av senaste AIK-ramsan som du kan nynna på i staterna. Hörd via webbradio ÖIS-AIK.

Melodi: Hand i hand (Magnus Uggla)

Allmänna...idrottsklubben AIK
Vi finns överallt, det gör inte ni
För ni är jurgårdsjävlar
Allmänna... osv

 

Skicka en kommentar

<< Home