måndag, januari 01, 2007

Happy New Year!

Först och främst: Gott Nytt på er alla!

Jag sitter just nu på ett Days Inn motell på Sunset Boulevard i Hollywood. Det här stället ligger bara ett stenkast ifrån motellet som jag, Widdan och Lundan bodde på för nio år sedan. Jag kände igen stället eftersom det fortfarande är dekadent samt att det låg vägg i vägg med en mindre fashionabel strippklubb. Kommer ni ihåg asiatiskan med piercad tunga som smiskade sig själv och gjorde fula grimaser? Haha! Jag minns att Lundan blev rädd och ville gå därifrån. Kommer inte ihåg huruvida Widdan blev skrämd men förmodligen hade han väl redan somnat.

Jag, morsan och syrran kom upp från Orange County vid sjutiden på kvällen. Vi checkade in och drog snabbt iväg till The Cheesecake Factory på North Beverly Drive. Det är originalrestaurangen från 1978. Nu finns dom överallt här i Staterna men allting började i Beverly Hills för nästan 30 år sedan. Ni som har besökt en Cheesecake Factory förstår hur coolt det är att ha varit på den allra första. Ni andra har förstås ingen uppfattning alls om coolheten i nämnda aktivitet men ni kan ha i åtanke att försöka besöka en Cheesecake Factory om ni får chansen. Restaurangen har fantastisk mat och ännu mer fantastiska efterrätter. Nog om det. Jag ska försöka att sammanfatta alla dagar jag missat att blogga. Vi tar det från början:

22 Dec - Familjen Moon skjutsar mig till San Antonios flygplats. Jag anländer 04.45 på morgonen men är ändå på väg att missa 06.00-planet pga check in-köande och säkerhetskontroller. Landar i San Francisco runt 10.00 och tar mig till hyrbilsfirman. Där säger dom att jag kan ta vilken bil jag vill i midsize sektionen. Jag bestämmer mig för Chevrolet's nya nostalgibil för jag tyckte den såg cool ut. Jag vet inte vad i det ögonblicket som fick mig att tycka det för den är inte cool alls. Hur som helst, den rullar jävligt bra iallafall och allt baggage får plats i den. Jag kör ut från flygplatsen och beger mig norrut. Morsan och syrrans plan landar inte förrän 18.00. Jag ska till Berkeley för att luncha med Nance. En holländsk tjej jag träffade på en fest för tre månader sedan. Hennes vän gick i en av mina kurser och när jag berättade att jag skulle till San Fran tyckte hon att jag kunde höra av mig till Nance. Sagt och gjort. Nance är en glad och sprallig tjej som tagit en praktikplats på The French Laundry som tydligen är USA's bästa restaurang. Och då menar jag bäst i avseendet professionella tyckare a la den där franska micheline restaurangguiden. Ej vanligt dödliga, för i det avseendet är det Cheesecake Factory som är bäst. Det vet alla. På The French Laundry börjar förrätterna på en sisådär 200 dollar vilket motsvarar dryga 1400 spänn. Bara så ni vet. Hur som helst, Nance hade ingen att vara med på julafton så vi bestämde att vi skulle köra lite vinprovning och sen äta middag i hennes hus. Jag tog mig tillbaka till flygplatsen i tid för att plocka upp morsan och syrran och vi drog söderut till Redwood för att checka in på hotellet.

23 Dec - Vi åt en rejäl frukost på International House of Pancakes och körde sen upp till San Francisco och parkerade vid pir 10. Sen gick vi upp längs med hamnen till pir 33 där färjan till Alcatraz avgick. Alcatraz är ett nedlagt gammalt klassiskt fängelse som ligger på en ö i San Franciscos bukt. Här satt bland andra Al Scarface Capone, ökänd maffiakung från Chicago. En polare från Texas State råkade ringa när jag var där och när han frågade vad jag gjorde kunde jag uppriktigt säga att jag var i fängelse. Han frågade vad faan jag hade gjort nu! Haha! Resten av dagen ägnades åt promenad upp- och nedför San Franciscos kullar. Vi skulle tagit spårvagnen men det var alldeles för lång kö. Dessutom behövde vi motionen.

24 Dec - Vi åt en rejäl frukost på International House of Pancakes och körde sen upp via Golden Gate till Napa Valley. Där hämtade vi Nance runt 11-tiden och så begav vi oss ut på en liten vinprovarturné i Napa. Nance visst ett par vingårdar som skulle vara schyssta som vi satte siktet på. Dessutom spontanstannade vi på vingårdar som såg trevliga ut. Vi åt lunch på ett litet café i St Helena där vi oxå i en affär passade på att köpa lite Wasa knäckebröd. Till middag blev det lamm med mera som Nance rodde ihop.

25 Dec - Vi åt en rejäl frukost på International House of Pancakes och körde sen västerut för att ta oss till Yosemite National Park. En del vägsträckor var helt fantastiskt vackra. Vi checkar in runt 18-tiden på Yosemite View Lodge.

26 Dec - Spenderade hela dagen inne i Yosemite National Park. Tydligen finns det inget ställe i världen som har så många spektakulära vattenfall på en sådan koncentrerad area som här. Vi ville gå en liten fotvandring och frågade en guide efter en lämplig stig. Hon rekomenderade Yosemite Falls Trail som, om vi gick upp för halva och tillbaks, skulle ta ungefär två timmar. Väl uppe vid utsiktsplatsen på halva sträckan frågar syrran - Är det inte lite mesigt att vända hem nu? Vilket innebär att vi siktar på toppen. Ha i åtanke att det här är ingen vanlig stig i skogen. Det här är en stig upp för ett 800 meter högt berg. Det tog oss fem och en halv timme att nå toppen och tebax. Jag var fullständigt slut efteråt men det var värt det.

27 Dec - Tar reda på i receptionen hur vi ska ta oss till Las Vegas och inser att det kan bli tufft att hinna till Tony and Tina's Wedding klockan 19.30. Tony and Tina's wedding är en interaktiv show dom spelar på The Rio där man får uppleva ett klassiskt italienskt bröllop med allt vad det innebär. Vi hade köpt biljetterna online och dom kostade skjortan så det blev till att bege sig av på en gång utan någon frukost. Halleluja för drive thru! Anländer till Rio i LasVegas 20 minuter innan showen börjar - perfekt tajming!

28 Dec till den 3 Jan - Dessa dagar är lite suddiga. Inte för att jag körde någon form av konstant fylla utan för att alla dessa dagar spenderades i Las Vegas och minnet sviktar lite när det gäller att minnas vad som gjordes när. Hur som helst, vi bodde på The Stratosphere, vi nattklubbade på nyårsnatten på Rain i The Palms Casino, vi beställde frozen margaritas på Fat Tuesday i MGM, vi åt en siciliansk pizza i New York New York, vi vann tillbaka pengarna vi förlorade på texas hold'em genom att spela black jack på The Flamingo, vi drack ännu mera margaritas på Margaritaville, vi vann lite mer pengar på black jack i The Oshea's, vi tittade på fontänerna vid The Bellagio, vi testade lite drinkar på Ceasar's Palace, vi hade pisspaus på Circus Circus, vi tog en Corona och syrran fick en gratis shot på Coyote Ugly mm. Angående spelandet kan jag bara säga att jag fann ett mönster. Jag förlorade i texas hold'em och vann black jack. En gång i gymnasiet vill jag minnas att den gode Landin presenterade en strategi för att vinna på att spela Oddset. Det handlade om att satsa dubbelt så mycket efter varje gång man förlorat. Jag provade att anpassa denna regel till black jack den sista kvällen. Varje gång jag torskade en hand lade jag dit dubbelt så många marker plus lite till. Detta lyckades och jag vann 300 dollar. Då tänkte jag att jag kunde pröva texas hold'em ytterligare en gång. Jag körde lite cash game 2/4 limit och gick plus 68 dollar. Allt som allt gick jag alltså plus 368 dollar. Nu är jag jävligt sugen på att åka tebax till Vegas och verkligen testa Landin-strategin.

3 Jan - Körde från Vegas till Newport Beach i Orange County, Kalifornien. Vi hittade sommaren och en jävligt lång och fin strand. Tina uppspelt över faktumet att det är här dom spelar in många scener i OC som jag tror går på femman. Jag och morsan var inte lika upphetsade. Vi hyrde cyklar och cyklade runt Newport för att kolla läget. Hade en jävligt bra lunch ute på Ruby's som ligger längst ut på Balboa Pier - hamburgare och milkshake funkar alltid. På kvällen tog jag en fika med Matt, min rumskompis från Texas State som bor här, samt den gode Malin från Texas State som har en gammal vän som bor i krokarna som hon är och hälsar på - världen är bra liten.

4 Jan - Kikat lite till på Newport och sedan tagit oss norrut till Huntington Beach där vi spenderade två timmar. Efter det vidare norrut längs Pacific Coast Highway till Los Angeles och Hollywood där vi som sagt hittade ett motell och sedan The Cheesecake Factory.

Ska nu ta och lägga mig. Imorgon ska jag försöka fixa biljetter till Kings - Redwings-matchen på lördag. Tina vill åka på sightseeing tur för att kolla hur hollywoodstjärnorna bor. Vi får se vad som händer.

Glöm inte att kolla in bildarkivet som nu är uppdaterat. Det finns dessutom bilder från min graduation-party som jag inte lagt upp förrän nu.

4 Comments:

At 12:36 em, Blogger Dyxelogisk said...

gott nytt år Glenn, sysst update

 
At 12:18 em, Anonymous Anonym said...

Det känns som att vi borde dela lika på vinsten?

 
At 6:14 em, Blogger Jens said...

Det känns som du är lite girig. Men visst - tryck in 5000 spänn på mitt konto så åker jag tebax till Vegas och fixar storkovan.

 
At 4:00 em, Anonymous Anonym said...

Tjenare Glenn.

Skönt att höra att du ägde i Vegas!
Om jag minns rätt vann jag 400 dollar när vi var där (med typ 1,5 promille i blodet).

Fick sköna flashback när jag läste om er semester i våra gamla fotspår.

Boliden blev förra årets vinnaraktie bla det stora företagen.
Har dock backat en del nu! Sälj?! (you never know)

Sköt om dig & happy new year!

/ Ostbågen dvs fontens okrönta Vegaskung!

 

Skicka en kommentar

<< Home