söndag, januari 21, 2007

Ambivalens

Idag tog jag lokalbussen till stranden igen. Precis som igar. Att aka lokalbuss har ar valdigt likt en SL busstur i Sundbyberg eller Skogas. Men det finns sma skillnader. En ar att dorren vid forarplatsen gar att oppna medan bussen aker. Detta gor att chaufforen kan spara in tid genom att oppna dorren innan bussen stannat. Javligt coolt och macho om jag far saga det sjalv. Apropa var bussen stannar; det ar inte sa noga att aka in till kanten vid busskuren. Det gar lika bra att stanna mitt i vagen. Folk ar anda javligt snabba pa att hoppa ur och in och eftersom dorrarna ar oppna innan bussen stannat sa spar man in ytterligare tid pa att inte krangla till det och stalla bussen vid kanten. Det gar inte att betala med sedlar. Antingen har man typ manadskort eller liknande (skamsaremsa ar inte att tanka pa) eller sa projsar man med mynt i ett litet myntinkast. 75 cent ar det som galler men om man inte har nagon vaxel sa verkar det vara skit samma regeln som galler.

Ibland hander det oxa att folk pratar med varandra. Jo, det ar sant, framlingar utvaxlar riktiga konversationer med varandra och det verkar vara helt acceptabelt. Coolt va? En dam borjade prata med mig nar hon sag min Bubba Gump troja. Jag korde min no habla espanol! Men visade anda ett litet nyfiket ansiktsuttryck. For jag ville ju veta vad hon undrade. Hon korde da pa engelska en undran om vad Bubba Gump var. Det fick mig att le och overvaga svaren en kort sekund. Ska jag kora a eller b, tankte jag. A ar ju javligt roligt men det ar ju inte direkt grejer man forklara for aldre puerto rikanska damer pa lokalbussen. Sa jag fegade ur och korde version b; restaurangkedja i USA som specialiserar sig pa "shrimps" och baserar sin profil efter filmen Forrest Gump nar det kommer till inredning mm.

Vet inte om hon blev klokare av det. Om man inte sett filmen blir det javligt klurigt att forklara. En annan rolig grej som hande pa bussen var nar vi stod helt still. Plotsligt hander nagot langst fram i bussen men jag kan inte se vad, eftersom jag sitter langst bak i bussen. Hur som helst, handelsen far den framre delen av bussen att unisont appladera. Sen foljer en ordvaxling med nagra fran bakre delen av bussen vilket resulterar i ytterligare applader tillsammans med spridda skrattsalvor. Stamningen ar nu pa topp i bussen och en aldre korpulent dam i mitten av bussen yttrar nagonting och hela bussen skrattar. Ja, nastan hela bussen. En kille sitter fortfarande med ett leendelost ansikte. Han har varken sett eller hort nagonting roligt. Han ar i nagra sekunder bitter for att han missade det roliga. Alla fick sig ett gott skratt utom han. Men sen tanker han att hela handelsen ar tillrackligt meningslos for att blogga om, och sa ler han tillsammans med alla andra pa bussen.

For ovrigt borjar jag bli javligt sugen pa att fara hem. Ja, jag far hemlangteattacker lite har och dar. Dom kommer och gar lixom. En plan har varit att vara kvar i Karibien i typ 10 dagar till och sen dra till Australien och skita i Sydamerika helt, sen kora tre veckor i aus for att sen avsluta med tva veckor pa Sri Lanka. Men det ar sa javla lang tid och det kommer ga pa en sisadar 50 lax. Vilket inte ar en overraskning. Jag hade fran borjan raknat med att lagga ut sa mycket pa resandet men jag ar inte langra sa saker pa att jag vill gora det. En annan ide ar att hanga kvar har i Karibien i tva veckor eller ngt och sen bara plana rakt hem.

Jaja, det ar ingen bradska med att bestamma sig. Imorn drar jagt formodligen ifran San Juan iallafall. Jag kommer vara kvar i Puerto Rico men jag forflyttar mig till ostkusten. Vi hoppas dom har Internet dar sa hor ni fran mig igen snart.

Hasta luego amigos!

1 Comments:

At 9:11 em, Blogger Jobs said...

Jag tycker du skall fortsätta resa runt länge länge.


Det där som hände på bussen var roligt. Du borde åka mer buss, det verkar skojigt. Hur funkar tuben i Puerto Rico annars? Har de också löv på spåren och sånt skit?

 

Skicka en kommentar

<< Home