torsdag, februari 08, 2007

Jin och Jang

Har det hant att ni nagon gang gatt in pa en kina/thai-restaurang och forsokt bestalla mat av en annan kund? Da kanner man sig hyfsat dum kan jag beratta. Det blev extra jobbigt eftersom det tog drygt en minut innan jag insag mitt misstag. Hennes engelska var minst sagt begransad och dar stod jag och forsokte ta reda pa huruvida det var bordsbestallning eller inte. I mitt forsvar; jag var aningen skakis och bakis efter gardagen. Stallet vi var pa salde pitchers for dryga 50 spann och da sager lagen att man maste dricka ol, ol och mera ol.

Jag ar for narvarande i Brisbane och har ar det minst sagt festligt. Efter min lilla snorkeltripp tog jag en busstripp med overnattning pa varldens storsta sando, Fraser Island. Pa den bussen traffade jag Mats och Henrik fran Jonkopings hogskola (eller ar det ett universitet, jobsen?) Dessa individer ar javligt roliga utan att veta om att dom ar roliga. Jag kallar dom for Jin och Jang. Mats snackar hela tiden och sprutar ut nya ideer, teorier och forslag pa diverse aktiviteter. Henrik balanserar denna energi pa ett valdigt imponerande satt genom att jamt negga och standigt agera motpol. Deras diskussioner ar ofta helt meningslosa men blir anda pa nagot satt intressanta. En gang var varlden upp och ner dock, och Henrik hade lite teorier som han delade med sig av. Ofta klunsas det nar nagonting maste komma till ett avgorande. Dessa vinner ofta Henrik vilket gor honom bade stolt och glad. Den har diskussionen foljde efter den sista klunsningen innan jag skildes fran dom.

Henrik (skadeglatt och overlycklig): Jag vet att du tror att jag tror att du ska visa pase.
Mats: Nej, jag tror att du tror att jag kommer visa sten.
Henrik: Men bara idioter visar sten pa forsta. Dom flesta visar faktiskt sten pa forsta. Det ar darfor man alltid ska borja med pase.
Mats: Alltsa trodde du att jag skulle visa sten.
Henrik: Nej, jag visste att du trodde att jag trodde att du skulle visa pase. Darfor visade jag sten.

Sen holl ett blodkarl i hjarnan pa mig att sprangas sa jag var tvungen att stanga av och istallet tanka pa nagonting annat. Dom ar pa vag ner till Melbourne for att plugga en termin och dom lat mig aka med dom till Brisbane i deras nykopta begagnade Ford Falcon. Fraser Island var kul. Vi akte runt i en fyrhjulsdriven buss till olika sights; ett skeppvrak, nagra sotvattensjoar, nagra backar (sma floder alltsa) mm. Pa bussen var dessutom fyra roliga britter som vi krokade ihop med samtidigt som vi spelade TP vilket for ovrigt undertecknad vann.

Idag drog Jin och Jang vidare soderut mot Surfers Paradise. Jag stannar kvar i Brisbane tva natter for att senare mota upp dom om mojligt i Byron Bay. Igar stotte vi ihop med tre norskor som inte spottade i glaset. Dom ska till Steve Irwins Zoo imorn och om jag far plats pa bussen (den var fullbokad) sa aker jag med dom dit imorn. Hall tummarna! Ikvall ska jag besoka casinot har och spela lite texas hold'em. Hall tummarna!

6 Comments:

At 9:43 em, Anonymous Anonym said...

Hej, vad roligt det låter. Lycka till på poker. Själv har jag precis spelat turnering på jobbet och kom 9 av 21 spelare. Inte så dåligt för mig men hade lite otur på slutet. Kram!

 
At 8:52 fm, Anonymous Anonym said...

Du verkar ha det bra där borta låter det som. Men när kommer du hem Jens!! Försäsongen drar igång nu till helgen och vi är mer peppade än någonsin. Jag håller en plats på skyttholm åt dig ifall du dyker upp..

 
At 9:26 fm, Blogger Jens said...

Bra jobbat syrran! Kor pa lite till sa kan du lara Pata sen hur man laser andra spelare.

Javligt schysst av dig Hakan, men om du passar nagon plats bredvid nagon snubbe som sitter och blossar hela matchen sa blir jag besviken.

 
At 3:58 em, Anonymous Anonym said...

Hello, Glenn!

Skippa pokern & satsa på snorklingen. Du var ju en av klassens riktiga blötdjur.
Dessa var: Glenn, Kierrka & undertecknad.

Grattis i förskott, glöm inte att gratulera Kierkka (ni fyller ju trots allt år samma dag).

Har du kvar stålar i Gruvan har dessa gått ner men skall ge någon form av extra utdelning på 12 kr samt en vanlig utdelning på några kr.

Mvh. Anden

 
At 12:20 em, Anonymous Anonym said...

>>Tina, alla kan folda sig till en 9:e plats och gå allin med AQ och sen åka ut. Du ska få en inbjudan till nån tillställning hos mej sen när jens kommer hem.

>> Glenne, jag är fortfarande bitter för att jag synade dig med tvåparet när du går allin efter att fulspelat 75 eller nått liknande och träffat stegen.
Träna på du, jag kan dig nu.

 
At 3:01 fm, Blogger Jens said...

Widdan: Men, till skillnad fran dig och Kierkka har inte jag statt still i utvecklingen sen mellanstadiet. Mina framsteg innehaller bland annat; ryggsim, vertikal undervattensnurr, horizontell havssnurr samt fridykning niva 2.

Tack i forskott.

Salde Boden i borjan pa januari. Det ar ju dom stalarna jag reser for nu.

Pata: Den dagen du 'kan' mig ar dagen da lunda forklarar begrepp som Intranat, URL eller java script.

 

Skicka en kommentar

<< Home